Главенготвач

Димитър Клаклов

Димитър Клаклов е с 18 годишен международен опит в ресторантьорския занаят, при това в едни от най-добрите и реномирани заведения. Димитър е не просто доказан готвач, той е и изключително добър мениджър и лидер. Той е  експерт в управлението на заведения - от създаването на концепция, изготвянето на меню, сформирането, обучението и мотивирането на екип до непрекъснатото усъвършенстване и развитие.  Верига Mr. Pizza е дала възможност на Димитър Клаклов да доразвие своите кулинарни и управленски способности, докато се изгради като един от стълбовете в управлението на ресторантите. За него е чест и достойнство да заема една от управленските длъжности в една от най – големите вериги ресторанти и да приема с усмивка и целеустременост бъдещите предизвикателства. 
Той не спира да развива своите умения и знания - ежегодно посещава семинари, конкурси, изложения, специализации, следи всички новости и тенденции в бизнеса. 

Димитър Клаклов започва кариерата си през 1998 година като стажант в хотел “Bellevue”, 4 звезден хотел, намиращ се на първа линия на к-с Златни пясъци. След което работи две години в небезизвестен ресторант на о. Санторини, на който чести клиенти са звезди, президенти и известни бизнесмени. 

Шеф Клаклов е главен готвач в престижни хотели като:     

  • “Festa Barcelo Premium Sofia”; 
  • “Kempinski Hotel Zografski Sofia”. 

Шеф готвач и мениджър на ресторанти: 
  • “Едно време”, гр. Карлово;
  • Италиански ресторант “Osteria di Sofia”;  
  • “Pirin Golf & SPA”, гр. Банско;
  • верига ресторанти “Mr.Pizza”;
  • Max chefs catering;
  • Етнографски комплекс “Дамасцена”.
Специализации:
  • Италианска кухня в Тоскана, Италия – работи с един от известните        италиански готвачи Томазо Балдучо в продължение на една година;
  • Дивечова кухня в Женева, Швейцария;
  • Ориенталска кухня в Истанбул, Турция;
  • Сладкарство и шоколатиерство в МЕТРО Академия, България;
  • Хлебарство в Солун, Гърция;
  • Интернационална кухня в Дубай, ОАЕ;
  • Дипломант на най-престижната сладкарска школа в света “Lenоtre”, Париж, Франция;
  • Специализация в най-известната швейцарска верига “Mоvenpick Hotels & Resorts” в Германия, където работи в екипа на топ готвача на Германия Мюзиман;
  • Специализация “Ан хол”, Германия в замъка “Васербург”.


През годините Димитър Клаклов е канен да организира приготвянето на храната на звезди като Мадона, Силвио Берлускони, Силвесър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Мишел Бонев и други.