Мр. Пица поръчай храна онлайн

Политика за лични данни

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Настоящата политика за поверителност се прилага относно обработването на лични данни на клиенти на платформата на Mrpizza.bg. Mrpizza.bg отговаря за обработването на тези лични данни и се отнася сериозно към Вашата поверителност. В тази връзка, при обработката на лични данни се придържаме към изискванията на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

Какви лични данни обработваме и защо.

Платформата обработва вашите лични данни, защото използвате нашите услуги. Използваме следните лични данни за следните цели:

1. Осъществяване на поръчка

Ние обработваме личните данни, които ни предоставяте, когато правите поръчка. Тези лични данни са необходими, за да бъде изпълнена, потвърдена и оценена поръчката, както и да се направи плащане или евентуалното възстановяване. Правното основание за това обработване на лични данни е, че то е необходимо за изпълнението на договор, както е определено в GDPR. В процеса на поръчка обработваме следните лични данни:

  • Имена на клиент
  • Адрес за доставка
  • данни за контакт – адрес на електронна поща и/или телефонен номер
  • поръчка
  • данни за плащане
  • коментари

2. Обслужване на клиенти

Когато се свържете с отдела ни за обслужване на клиенти, ще използваме предоставените от вас лични данни, за да отговорим на въпросите Ви или да разгледаме жалбата Ви. Правното основание за това обработване на лични данни е, че е необходимо за изпълнението на договор, както е дефинирано в GDPR. Обработваме следните лични данни за целите на обслужването на клиенти:

  • Имена на клиент
  • Адрес за доставка
  • данни за контакт – адрес на електронна поща и/или телефонен номер
  • поръчка
  • данни за плащане
  • коментари

3. Проучвания на удовлетвореността на клиентите

За да сме сигурни, че нашите услуги са съобразени с вашите предпочитания, всички лични данни, които предоставяте на нашия отдел за обслужване на клиенти, могат да бъдат използвани за дейности, свързани с проучвания на удовлетвореността на клиентите. Правното основание за тази обработка е, че е необходимо да се преследва законният интерес на Организацията, както е определено в GDPR. Това се отнася до същите лични данни, изброени под №2.

4. Маркетингови съобщения

Платформата и/или организацията не обработва Вашите лични данни с маркетингови цели, без изрично и ясно Потребителят да е заявил желанието си затова.

5. „Бисквитки“

Организацията обработва Вашите лични данни, които ни предоставяте индиректно. Mrpizza.bg използва “бисквитки” за функционални, аналитични и маркетингови цели. Функционалните "бисквитки" са необходими за по-бързото използване на уебсайта. Бисквитките събират следните лични данни:

  • Данни за местоположение
  • IP адрес или идентификатори на приложения
  • Интернет браузър и тип устройство
  • Език на уебсайта

Събраните от аналитичните и маркетинговите "бисквитки" данни не са свързани с останалата информация, която се предоставя по време на поръчката. Моля, запознайте се с нашата Декларация за използване на "бисквитки" за повече подробности относно "бисквитките".

7. Предотвратяване на измами

Ние обработваме някои от горепосочените лични данни и за предотвратяване на измами и други форми на злоупотреба. Правното основание за тази обработка е, че е необходимо да се преследва законният интерес на Организацията (предотвратяване на измами), както е определено в GDPR

Възраст

Нашият уебсайт не е предназначен за лица на възраст под 16 години и нямаме намерение да събираме лични данни на посетители на уебсайта, които са под 16-годишна възраст. Не може обаче да проверим действителната възраст на посетителите. Ето защо съветваме родителите да наблюдават онлайн действията на децата си, за да предотвратят предоставянето на личните им данни без съгласието на родителите. Ако считате, че сме събрали лични данни на непълнолетен без съгласие, моля, свържете се с нас чрез формата за контакт в Платформата за да предприемем незабавна проверка и изтриване на тези данни.

Автоматизирано вземане на решения и профилиране

В изпълнение на договора с Вас и с цел подобряване на нашата платформа, Организацията използва автоматизирано вземане на решения и профилиране. Организацията използва автоматизирано вземане на решения и във връзка със спазване на нашите правни задължения по отношение предотвратяването на прането на пари, финансирането на тероризма и други престъпления.

Ако установите, че автоматичното вземане на решения и/или профилиране има отрицателни последствия за вас и не сте съгласни с него, можете да се свържете с нас чрез формата за контакти в Платформата. След това ще преминем към преоценка на ситуацията. В допълнение на това бихме искали да получим от Вас предложения как да подобрим тези процеси.

Колко дълго съхраняваме личните данни

Организацията няма да съхранява личните ви данни за по-дълъг период от необходимото за изпълнение на целите, за които са събрани данните. Ние ще съхраняваме вашите лични данни за по-дълго време само в случай, че сме длъжни по закон да го направим. Организацията изтрива повечето от вашите лични данни 2 години след като сте направили поръчката си. Използваме този двугодишен срок за административни цели и за да можем да отговорим на Вашите евентуални въпроси и оплаквания относно поръчката ви. Съхраняваме личните данни, които използваме за целите на отчитането, анализирането и предотвратяването на злоупотреби, до 20 години след като сте направили поръчката си. Не можем да премахнем личните ви данни от архив (backup), но при извършване на възстановяване от архив ще изтрием личните данни веднага.

Споделяне с ресторанти

Организацията споделя вашите лични данни (име, адрес и телефонен номер, поръчка) със съответния ресторант, изпълняващ поръчката, така че ресторантът да може да достави вашата поръчка. Ако имате въпроси относно начина, по който ресторантът обработва вашите лични данни, можете да изпратите запитване чрез формата за контакт в Платформата.

Споделяне с други

Организацията няма да продава Вашите лични данни на трети лица и ще ги разкриваме на трети лица само в случай, че това е необходимо за изпълнение на договора ни с вас, или за спазване на законови задължения.

Вашите лични данни могат да бъдат споделени със следните страни:

  • Доставчици на софтуер
  • Партньори по изпълнението
  • Фирми за проучване на удовлетвореността на потребителите

Когато възлагаме на трети страни да обработват вашите лични данни от наше име, ние ще сключим договор за обработка на данни, за да гарантираме същото ниво на защита и поверителност на вашите лични данни. Организацията ще продължи да носи крайната отговорност за такива дейности по обработка.

Интернет страници на трети страни

Нашата платформа може да съдържа връзки към интернет страници на трети страни. Когато посещавате такива, имайте предвид, че всеки от тях има своя собствена декларация за поверителност. Въпреки че организацията ни подхожда много внимателно при избора на интернет страници, към които да публикуваме връзки, не можем да поемем отговорност за начина, по който те обработват вашите лични данни.

Достъп до лични данни, коригиране и изтриване

Имате право на достъп до всички лични данни, които събираме за вас, както и правото да поискате да ги коригираме или изтрием. Ако смятате, че обработваме вашите лични данни без валидно правно основание, или че обработваме лични данни, които не са от значение за процеса ни на работа, моля свържете се с нас чрез формата на контакти в Платформата. Ние ще отговорим на Вашето искане възможно най-скоро и във всеки случай не по-късно от четири седмици след получаване на Вашата заявка.

Препоръки, въпроси и оплаквания

В случай, че имате други въпроси или оплаквания относно обработката на вашите лични данни, ние ще се радваме да разговаряме. Ние също бихме искали да чуем от вас съвети или предложения как да подобрим нашата политика за поверителност.

Сигурност

Организацията ни се отнася много сериозно към защитата на личните данни и в тази връзка предприемаме подходящи мерки за защита на вашите лични данни срещу злоупотреба, загуба, неоторизиран достъп, нежелано разкриване и неупълномощени промени. Ако смятате, че вашите лични данни не са адекватно защитени или има индикации за неправилна употреба, моля свържете се с нас чрез формата на контакти в Платформата.

Орган за защита на данните в Република България

Освен възможността да подадете сигнал до нас, имате право да подадете жалба до съответния надзорен орган за защита на личните данни. За тази цел се свържете директно с надзорния орган – Комисия за защита на личните данни.